Tälle sivulle kootaan Tievelhon käyttöönoton näkökulmasta merkittäviä tietoja, kuten aikataulu ja koulutusten ajankohdat.

Sivu mahdollisesti poistumassa, mikäli kaikki keskitetään Tilannekuva-sivulle.

Tievelhon käyttöönotto on alkanut ja etenee vuoden 2022 aikana laajempaan käyttöön. Käytännössä käyttöönotto tapahtuu vaiheistettuna, Tierekisterin palvelut ovat poistuneet allaolevan aikataulun mukaisesti:

  • pe 11.03.2022: Tierekisterin tietolajipäivitys päättynyt.
  • pe 18.3.2022:
    • HARJA TR välinen tiedonsiirto
    • Digiroad TR välinen tiedonsiirto
    • Taitorakennerekisteri TR välinen tiedonsiirto
  • pe 25.3.2022: Onnettomuustiedot ajetaan viimeistä kertaa Tierekisteriin.
  • to 31.3.2022 Velho otetaan käyttöön: 1.4.2022 alkaen TR-katselu, palvelutiedostojen tilaus sekä TR-tietolajien päivitys poistuvat käytöstä

Tievelhoon siirtymisen osalta järjestelmien väliset tiedonsiirrot sovitaan Tievelhon kanssa, yhteys joko Ilkka Aaltonen tai Velhotuki <velhotuki@vayla.fi>

Tierekisteristä otetut palvelutiedostot 31.3.2022 päivämäärällä löytyvät Sharefilesista (linkki pyydettäessä). Näitä voidaan hyödyntää Roadiksen ja PAKU:n avulla vielä ainakin kesään asti.

Tierekisterin tiedon on saatavilla Väyläviraston Lataus- ja katselupalvelusta sekä Tiemapista niin kauan kun se nähdään tarpeelliseksi.

Tiedossa on, että Velho ei ensi vaiheessa tule suoraan käyttöliittymän kautta tukemaan kaikki prosesseja parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteena on kuitenkin löytää siirtymäajalle ratkaisut, joiden avulla voidaan mennä eteenpäin.

Tuki ja operointi

Velhon käyttöönoton tueksi osaksi Velhotukea otetaan erillinen operaattoripalvelu, jonka tehtävänä on mm. tukea tietojen päivitystä, tiedostomuunnoksia sekä antaa teknistä tukea Velhon palveluiden ja rajapintojen käyttöön.

Velhotuki (velhotuki@vayla.fi) vastaa aktiivisesti kysymyksiin ja mikäli teillä on mielessä jokin asia josta haluatte lisätietoa, niin olkaa yhteydessä – päivitämme sen pohjalta myös näitä ohjeistuksia.

Operointipalveluun toimitettavat päivitystiedostot lähettään osoitteeseen tiestotuki@vayla.fi

Koulutukset

Käyttöönottoa tullaan tukemaan erilaisten koulutusten ja tietoiskujen muodossa.